Over mij

Om iemand te kunnen helpen en coachen met een gezonde leefstijl, is het van belang de nodige ervaring te hebben. Zoals bij de meeste, begon mijn ervaring bij mijzelf. Als tiener en jongvolwassene kon ik alles eten wat ik wilde, zonder ook maar een gram aan te komen. Ik sportte veel en fietste elke dag 20 kilometer.

Toen ik 21 jaar werd, veranderde dit. Ik studeerde deeltijd en werkte het grootste gedeelte van de week, zittend achter een bureau. Wegens tijdsgebrek stopte ik met sporten, maar de borrels en gezelligheid bleven natuurlijk wel! In een jaar tijd kwam ik ruim 12 kilo aan. Van slanke den naar gezellig mollig zeg maar. Ik had dit in eerste instantie niet eens door want ik droeg voornamelijk rekbare jurkjes. Toen ik na anderhalf jaar een foto van mijzelf zag, schrok ik me te pletter! Wat was ik veranderd, mijn benen, mijn middel, ik zag zelf een buik! Ik besefte me toen dat ik ook helemaal niet lekker in mijn vel zat. De sportieve ‘ik’ was verdwenen. Ik was volwassen, maar ook letterlijk ‘groter’ geworden.

Toen ik in 2010 bij de politie solliciteerde kwam er een sportiviteitstest aan te pas. Dit was voor mij de kans om weer terug naar mijn eigen ik te gaan. Met een aardige stok achter de deur natuurlijk. Ik ging gezonder eten, leerde wat ingrediĆ«nten echt betekende en niet onbelangrijk, ik ging weer sporten en bewegen! Geleidelijk aan viel ik weer ruim 10 kilo af in een jaar. Dit lijkt misschien niet veel, maar doordat het langzaam en consistent ging, bleven de kilo’s er ook daadwerkelijk af. De jaren erop volgend was het geen kwestie van volhouden meer. Het was voor mij een levensstijl geworden. Ik ging collega’s helpen om ook een gezonder pad in te slaan. We deelden veel ervaringen en nog steeds maak ik gebruik van dit uitgebreide netwerk.

In 2017 raakte ik in verwachting van mijn dochter. Mijn enthousiasme over gezonde voeding was inmiddels zo groot, dat ik tijdens mijn zwangerschap de opleiding tot Gewichtsconsulent volgde bij het CIVAS. Achteraf mijn redding, want deze opleiding zorgde ervoor dat ik de 25 (!) kilo, die ik tijdens mijn zwangerschap aankwam, ook weer geleidelijk in twee jaar tijd, grotendeels, kwijtraakte.

Wat ik het belangrijkste vind, is dat je geen wonderen moet verwachten. De weg naar balans tussen gezonde voeding, bewegen en genieten van het leven is best lastig. Zelfs voor mij is het na al die jaren nog steeds af en toe op de rem trappen of bewust loslaten. Wanneer jij aan dit leuke avontuur begint, stel jezelf dan voor wat jij wilt bereiken. Wat is voor jou belangrijker, een slank lichaam, wat anderen van je denken, of hoe jij je voelt? Hier gaan we het over hebben tijdens de intake en samen bepalen we een realistisch, haalbaar doel binnen de gestelde tijd.

Wanneer je, nadat je het eerste doel hebt bereikt, nog meer? Dat kan. Ook voor de sportievelingen is hier ruimte voor verbetering. De juiste verdeling van koolhydraten, vetten en eiwitten in je voeding kan het verschil gaan maken!

Hopelijk zie ik je snel voor een intake!